בתור מי שגדלה בחברת גפילטע פיש (מתוק),
כרוב מבושל (די מתוק),
קיגל אטריות (מתוק במיוחד),
קומפוט פירות יבשים (מתיקות מעודנת),
עוף בתנור (ברוטב מתקתק)
ותה חם עם הרבה סוכר (איך לא) -
הופתעתי לגלות שבפולין יודעים גם לעשות דברים אחרים,
בטעמים נוספים,
ואפילו לקרוא להם בשם
no sweet.
"אין פה דובונים מחייכים, לבבות ורודים או פרחים חמודים",
מצהירים שם בקול רם ובכוונה מלאה -
"אלא פשוט בגדים נוחים ויפים לילדים,
כי הם מספיק מתוקים גם ככה".
נכון.